Καλώς ήρθατε...

...στην ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


περισσότερα για μας
Μενού
Μικρές ειδήσεις από τον κόσμο των γραφικών τεχνών
Συνεργασίες
Η Apple, Erricson και η Sun μαζί

Η Apple, n Ericsson και η Sun Microsystems Inc., ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών δικτύου τη δυνατότητα για μεταφορά τυποποιημένου πολυμεσικού περιεχομένου σε ένα μεγάλο αριθμό ασύρματων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων και των PDAs. Με αφετηρία την ηγεσία της Apple στη δημιουργία περιεχομένου, τη μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση της Sun στη διανομή περιεχομένου και τη μεγάλη πείρα της Ericsson στις ασύρματες συσκευές, το Ericsson Content Delivery Solution (Λύση Μεταφοράς Περιεχομένου της Ericsson) θα διευρύνει την αγορά για τα streaming media, ανοίγοντας νέα κανάλια διανομής για τους παροχείς περιεχομένου για το web (content providers). Η τυποποιημένη αυτή λύση είναι μία πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει: το QuickTime της Apple για τη δημιουργία και κωδικοποίηση του περιεχομένου, το αξιόπιστο λογισμικό και τα συστήματα της Sun που δίνουν τη δυνατότητα διανομής περιεχομένου και την ικανότητα της Ericsson να προσφέρει στις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας πλήρεις λύσεις υποδομής και υπηρεσιών.

"To Ericsson Content Delivery Solution θα δώσει στις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας νέες δυνατότητες αύξησης των εσόδων, παρέχοντας στους χρήστες υπηρεσίες πολυμέσων υψηλής ποιότητας, όπως movie clips και άμεση πληροφόρηση τη στιγμή που ο χρήστης θα το θελήσει," είπε ο Torbjorn Nilsson, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing & Strategic Business της Ericsson. "Η συνεργασία με την Apple και την Sun διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα του πολυμεσικού περιεχομένου, γεφυρώνοντας έτσι τη βιομηχανία των μέσων με τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας".

Οι τρεις εταιρίες, Apple, Ericsson και Sun, πιστεύουν ότι τα ανοιχτά πρότυπα είναι εξέχουσας σημασίας για να φέρουν την επαναστατική τεχνολογία σε νέες αγορές και παράλληλα να διαμορφώσουν το μέλλον των υπηρεσιών δεδομένων (data services). Και οι τρείς εταιρίες κατέχουν ηγετική θέση στην κατηγορία τους,, στην ανάπτυξη και χρήση ανοιχτών προτύπων. Η Ericsson είναι ιδρυτικό μέλος του 3GPP, ενώ η Apple και η Sun είναι συνιδρύτριες εταιρίες του Internet Streaming Media Alliance (ISMA). Τόσο ο 3GPP όσο και ο ISMA είναι οργανισμοί αφιερωμένοι στην εξασφάλιση διαλειτουργικών τυποποιημένων τεχνολογιών και προϊόντων στην αγορά. Επιπλέον, το QuickTime επιλέχθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Προτύπων (International Organisation for Standards (ISO)) ως η πρότυπη μορφή αρχείου για MPEG-4.

"Η συνεργασία με την Ericsson και την Apple είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως η χρήση ανοιχτών προτύπων μπορεί να φέρει τη δυναμική τεχνολογία στους καταναλωτές και να ανοίξει καινούριες αγορές για τις επιχειρήσει", είπε ο Philip Schiller, αντιπρόεδρος του τμήματος Worldwide Product Marketing. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ericsson επέλεξε το QuickTime για το Ericsson Content Delivery Solution. To QuickTime χρησιμοποιείται ευρέως από τους παροχείς περιεχομένου για το web και οι Mac αποτελούν τη βασική επιλογή για τη δημιουργική κοινότητα".

"Η μεταφορά περιεχομένου αποτελεί μια αγορά που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και απαιτεί ανοιχτά συστήματα μεγάλα ισχύος, τα οποία είναι ο τομέας εξειδίκευσα της Sun," είπε η Ann Wettersten, αντιπρόεδρος ms Sun Wireless & Content Delivery Networks Group. "Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Apple και την Ericsson για την υλοποίηση υπηρεσιών πολυμέσων που εκμεταλλεύονται πλήρως τα πλεονεκτήματα των ασύρματων συσκευών."
Designed and hosted by Promopen @ 2008